Szerelőlap 01

csavar001.jpgSok esetben unatkoznak lelkesen megvásárolt játékok a gyerekszobák polcain. Ennek megelőzésére igen jó bevetni néha egy-egy próba eszközt. Ami sok esetben megbecsült játékká válik.Ez csak egy itthoni kísérlet amivel jól tesztelhető, érdekli -e egyáltalán a gyereket ez a technológia. Az alaplapja egy maradék rétegelt lemez. Ami a megrendelő szerint egy háromszög. Ez 3 évesen nem is rossz meghatározás :) Még készül hozzá pár darab 2-3 csavart összekötő elem is. A felületi kidolgozás csupán szálkamentességet biztosít.

Körkivágás maradékai, pár M6 csavar, anya, alátét és már meg is van. Esetleg pár villáskulcs vagy csillaga nagyapa ládájából, ha lesz rá igény.

vonat001.jpgMa is tanultam valamit: Mágnes = vonatragasztó. A levezetés alapja a favonat játékból ered. A vonat ötletgazdája ezzel egy sorba került a flex, a popszegecs és a tördelős penge feltalálójával :) A határozott véleménye van, mint nagyanyámnak lehet nem túl szakmai fogalmazás. De a gyermeki akarat jó tükre. Lassú csiszolása érdekes feladat. Ebben hatalmas segítség ez a játék. Két és fél - 3 éves korban felismerik a mágnesesség törvényeit. Rutinosan forgatják a járműveket ennek megfelelően. Végre egy törvény, amiről nem a felnőttektől hall, hanem maga jön rá.  Az elemek összeillesztése is jó feladat.

A matatófaltól indulva: helikopter - mozdony - vagon - kocka kirakó - busz - teherautó - mesedoboz - garázs és parkoló - geoboard - kerekek és tengelyek - ... folyt. köv :)