Füstölő generátor egység

fustgen.jpgA rendszeres kemencés találkozók afféle ötletbörzék is egyben. A tavalyi rakéta kályha ötlet már nálunk is bizonyít, sőt elő lett léptetve immár a neve:  Rakéta von Vödör.

 Az idei sok újdonság közül a Kemencemáia csapat alkotása a  füstölő generátor egység keltette fel méltán a figyelmet.  A fő erénye az újrahasznosítás és a 12 Voltról  való üzemelés. Így egyenesen ajánlja magát a  12 Voltos napelemes rendszerhez is.    

A működési elve leginkább a porlasztóra emlékeztet, ami természetesen magyar találmány.  Az üzemanyag helyett a dobozban generált füstöt továbbítja a levegőt befúvó ventilátor által képzett vákuum. Amit egy füstölő házacskába vezetve már kész is az eszközünk. A hideg füstre való tekintettel ez egy masszívabb hullámpapír is lehet, de akár egy komolyabb komplexumot is kiszolgál. Ezen az elven működnek a mai modern berendezések is

Természetesen ez az írás csak egy elv és ötlet bemutatása. A füstölési folyamatról a Kemencemánia blog szakértői segítségével bővíthetjük tudásunkat.