Ceruzatartó és pizzaláb

20231211_210854.jpgCeruzatartót sokféle csőből lehet készíteni Fóliák, papírtörlők, stb. hengereiből, vagy villanyszerelési csövekből. A ceruzatartó alapanyaga jelen esetben a pezsgőtablettás doboz.  Mivel a ceruzák hossza is változik, így dobozokat is több méretre vágtam egy gérládában. De előrajzolva sima fémfűrész lappal is levágható.

A ragasztáshoz sajnos a ragasztópisztoly nem jó. Célszerűbb valami erősebb dolog, nekem a Pálmatex oldotta meg a feladatot. A ragasztási felületről érdemes lekaparnia festést. Mivel ezek a megrendelő szerint a büdös ragasztók családjába tartoznak, gyerekek jelenlétében soha ne használjuk. Ha ragasztó megszárad, jöhet a dekorálás.Elvileg le is festhetjük, de rábízhatjuk a megrendelőre a dekorálását. Színes árcímkék, vagy papírok felhasználásával.

Második napirendi pontunk a pizzaláb. Felsorolhatnám a gyártók által ráakasztott neveket, de attól nem leszünk előbbre. Alapból egy toronyépítő játék. Családi, baráti és munkahelyi versenyek rendezésére kiválóan alkalmas.

414ce493969dfae5b38b44b06f8ab615.jpegVan egy pár barkács kísérlet a neten, de eléggé szűk a felhasználási lehetőség.

De találtam egy forradalmi ötletet , ami vetekszik a budipapír hengerre írt reklámokkal. Kép forrása kinyomozhatatlan, mint ez a link is mutatja, de a képre kattintva is ugyanerre a következtetésre jutunk :)

A kis asztal lehet reklámhordozó is. De maga pizzás doboz is átmehet kindertojásba. Random kis játékok tartanák a doboz tetejét.