Kábeldobból, kisebb dobozokból - mesélő tárgyak

kep1308.jpgMivel a képek színezése egy bizonyos életkor előtt nem játéktéma, ragasszunk mesélő tárgyakat. Az alap lehet kisebb doboz, vagy fadarab. Ha sikerül szerezni, akkor a kábeldob is nagyon jó. Mivel játéknak kábeldobot nem gyártanak a görgetése már eleve egy érdekes időtöltés. A képen egy  ~ 20 centi átmérőjű műanyag dob van.

Csináltam egy negyed és egy hatod kör sablont, azzal vágom ki a szeleteket. Kötegben kapható többszínű nyomtatópapír, arra nyomtattam ábrákat. Ragasztónak a Pritt stift a legcélszerűbb. Mindig vissza kell zárni, mert beszárad a felülete. Gyerekkorunk keményítőből főzött csirizére emlékeztet. 

Letölthető képek ezrével vannak a neten. Másfél-két éves gyereknek az alapvető tárgyak, meseállatok, járművek felismerése a feladat. Itt egy jó találati lista!

A módszer később jó lesz a fakocka kirakós játékká változtatására is.

Hasonlóan jó játék a tisztítókendő dobozok fedele is kettőt összeragasztva egy kattanva nyíló kagyló jön létre. Ha teszünk bele közfalat, akkor mese kagyló. Közfal nélkül rejtek, amibe kisebb játékot, ruhacsipeszt vagy bármi zörgő valamit tehetünk. kagylo001.jpg A kábeldob félnégy éves korban a csipeszek segítségével virággá változott.  csipesz003.jpg