Türelem és árcímke játék

A határozott véleménye van, mint nagyanyámnak lehet nem túl szakmai fogalmazás. De a gyermeki akarat jó tükre.   Lassú csiszolása  érdekes feladat. A nem szó is tanulható csupán első fázisban párosítani célszerű. Nem baj! Nem számít!  Segítek! - használata lassan formálja a dolgokat. Hasonló a belefér - nem fér játék. Ami hamar tudássá is válik szerencsés esetben.

marton1003.jpgÍgy jutottunk el a bolti jutalompontokhoz,  amelyek megjelentek a lakás minden részén.  A türelem és odafigyelés a ragasztgatáshoz rögtön feltűnt. Adva van egy új játék ötlet, ami türelmet, figyelmet igényel és a kudarcok elviselését is igényli. Csak el kell menni egy papírboltba és beszerezni színskálából amennyi csak van. Szerencsére amit vettem könnyen lejön másnap is.

Az egész tekercseket tartsuk titokban :) Véletlenül találok arasznyi darabokat egy-egy színből a lakásban. Az sem baj, hogy mindenüvé kerül, de viszonylag hamar rászokott a képek ragasztására is.

 

263414605_336655451145261_3597311533536786097_n.jpgÉrdekes volt nézni, ahogyan szedi le  a pöttyöket a szalagról. Nem szegte kedvét, ha nem jött le elsőre, netán ráragadt a kezére, stb. A felragasztást is jól végezte.  Az első művet be is kereteztük és felkerült a falra. Amikor legközelebb jött bemutattuk neki: ezt csináltad a mamámnak. Azóta büszke rá. Így két és fél évesen lett egy figyelemlekötő és a kezek, ujjak mozgását fejlesztő játéka. A pöttyök reméljük megmaradnak a további időkre is.

A pöttyök azóta is népszerűek. Mellé jött a hullámpapír is. Így ketten egy újabb játékot alkotnak a zsírkrétás, megunása esetén könnyen pótolható rajztáblát.  dscf1282.JPGA pöttyök itt éppen  zebrák az úton.