Fa játék kerekek és tengelyek

elso.jpgAz első lehetőség a bútor gomb. Ebben gyárilag M4-es menet van, menetes szár meg kapható a csavarboltban. Abból lehet vágni tengelyt. Ez a kis tologató játék a bemutató példa. A megrendelő még évek után sem unta meg.

kerek3.jpgA következő lehetőség a körkivágóval való kerékgyártás. Egy lapra leszorítva célszerű kivágni. Tengelynek jó lehetőség a bútor összefogató csavar. Esetleg pop szegecs, aminek a furatában van a felfogató facsavar.  Ez főleg mozdonygyártásnál előnyös.

kerek2.jpgA gurulós székek görgői a következő lehetőség. Ritkábban előfordul, hogy a görgők simán leszedhetőek. Akkor ide is jó a bútor összefogató csavar. A többség azonban össze van préselve. Itt a két kis görgő egy tengely végén forog. Kellő ügyességgel ezt a tengelyt vágjuk ketté fémfűrésszel. Így kapunk két féltengelyt, ami a saját példánál egy 6mm belső átmérőjű csővel kerékpárrá állítható össze.

A megunt görkorcsolya és gördeszka kerekeket is érdemes eltenni. A görkorcsolyáé csapágyazásból eredően igen jól futó kerék.

A matatófaltól indulva: helikopter - mozdony - vagon - kocka kirakó - busz - teherautó - mesedoboz - garázs és parkoló - geoboard - kerekek és tengelyek - ... folyt. köv :)