Zsalugáter a kertben

zsalugater2.JPGA zsalugáter egy végtelen variációban előforduló dolog és üde színfolt a műanyag redőnyök világában. Természetesen rendelhető készen, de magunk is készíthetünk.  Szeles helyen az eltolható megoldás a célszerű.

A vasalatok eléggé borsos árúak, az alumíniumot begyűjthetik, így érdemes gondolkodni a fa csúszósíneken. Ezek jól beváltak az ételosztó ablakoknál is anno.  Az eltolható lap aljába beépítünk egy pár darab fiókgörgőt, ami sima futást biztosít és árát tekintve nem egy költséges beruházás. A útját készíthetjük keményfából, a víz levezetéséhez furatozva. A rászerelt retesznek több furatot készítve állítható lesz a verzió zsalugater3_1.JPGés szélálló is. 

Természetesen első lépésben készítsünk modellt a részek kidolgozásához és a legkisebb ablaknál kezdjünk:) Magát a profil sínt elég macerás kimaratni. Sokkal egyszerűbb gyalultan kapható lécekből összeállítani és vetemedni is kevéssé fog.  Ha nem fáradunk bele, akkor az eredmény nem marad el és egy hosszú távú megoldásra teszünk szert.