Hogyan kössem?

A szabványok változhatnak, de ami alapból elvárható, az remélem nem nagyon írják felül, nem minden kémény, ami füstöl elvből eredően a jó villamos kötés:

 A várható áramot elviselő, korrózióálló, oldható kötés esetén után szorítással rendelkező legyen. A fellépő mechanikai igénybevételnek ellenálló, vagy attól védett legyen.

A híradásokat tekintve ez nem mindig valósul meg, pedig az áram elég öreg és ismert ahhoz, hogy komolyan vegyük a rigolyáit.

Maradva kis horgásztanyánknál, az ajánlott Mtk kábel kötéséhez A szivargyújtó és a sorkapocs esetében célszerű a szigetelt rádugós saru használata, ami egy kézi sarupréselő eszközzel jó minőségben rányomható. A többi helyen érvéghüvely használata célszerű. Az érvéghüvely rögzítéséhez is van egy célfogó.  Amire szükségünk van még, az egy blankoló fogó, amely a vezetékvégek megtisztítására szolgál. Kellő gyakorlattal késsel is helyettesíthető, de sok esetben ez a vezető anyag megsértésével járhat.

Természetesen ennek a tevékenységnek is meg vannak a maga szabályai, ami alapján 3-as nehézségűnek feladatnak minősíthetjük.

3 nehézségi fok: elméleti alapok, szakmai fogások, szerszámok, és a felhasznált anyagok ismerete. Ez a rövid leírás természetesen nem tartalmazza az összes bökkenőt, de jó gondolatébresztő a témában. Abszolúte laikusnak pedig jó alap a kérdések felvetésére.