Ajándék - sajátkezűleg

A különböző tartók világa szinte tálcán kínálja az ajándék ötleteket. A papírtörlő tartót már a múltkor bemutattam. Most az alufólia és folpack tartó van a soron. A falra akasztható kivitel majd később kerül sorra. Mivel olyan konyhánk van ahol ennek nincs kézreálló helye, így más megoldást kellett keresni. A megoldás kézre áll, legyen a fiókban. A seprőnyélből akkora darabot vágtam, ami átéri a fiókot. A két oldali tartó pedig egy fa darab, amibe egy lejtős járat lett vágva, hogy a fiók ki-be húzásakor a helyén maradjon a tekercs. Mivel ide csak egy tekercs fér el, a folpack fólia egy fiókkal lejjebb foglal helyet.

Mivel nem minden fiók egyforma széles a világban, így adódik egy másik kialakítási lehetőség is. Ebben az esetben a seprőnyél két végét a képen látható módon megmunkáljuk és a hornyot, amibe beillesszük, szintén erre a méretre alakítjuk ki. A tartó bakokat ~ 20 mm vastag fából alakítjuk ki amelyben elférnek a felerősítő csavarok. Mivel a seprőnyélnek nem kell forognia, így ez is jó megoldás.

A fóliák elvágására használhatunk egy épp kéznél lévő kést is. Ha valaki ennél többre vágyik, egy tördelős késpenge maradékéból csinálhat egy vágókát, ami úgyis el fog veszni :)

Esetleg fölköthető egy madzagra, hogy ne vesszen el, sőt fokozva a dolgot, felcsavarozhatunk egy mágnest amelyen tárolhatjuk a vágókánkat :)