Játék kemence ötletek gyerekeknek - Oroszországból

A játék komoly dolog, ezért játszanak a felnőttek is, csak nekik drágábbak a játékaik:) Azt hiszem bevezetőnek elég ennyi is, jöjjön a téli esték hasznos időtöltő tevékenysége: kemencét a kis Bencéknek. Lehet készíteni titokban ajándéknak, vagy gyermekekkel, unokákkal együttműködve játékként.

3c0025390b9b7f29816c14946524ffb2.jpg.jpg

Egy óvodai oktatási blogban találtam rá. Szép és hasznos ötlet már ebben a korban megismertetni a gyermekeket a kemencék világával. Elvégre kell az utánpótlás, hiszen a kemencések is haladnak az (öreg:)korral.


 

 

 

 

100_4109.jpgEgy jó és könnyen megvalósítható ötlet a közös munkára. Mindenkinek akad otthon üres kartondoboz, gyufás skatulya, ragasztó, vízfesték. Az ötletadó lépésenként mutatja be a megvalósítást. Jó ötlet nagyapának karácsonyfadíszként elkészíteni a kemencéje makettjét:)

 

 

 

 

 

a752475345-kukly-igrushki-russkaya-pechka-n8338.jpgMivel nincs kemence agyag nélkül, így eljutottunk a kerámia változathoz is. És nincs olyan kemence építés, ahol ennyi agyag nem maradt volna:)

 

06b823897-materialy-dlya-tvorchestva-russkaya-pech-n5834.jpgUgyan ez egy gyártó ajánlata, de, lombfűrésszel vékony lapokból mi is kialakíthatunk egy kemencét, az asztali mérettől, akár játszóházban elférő méretig.

Hogy asztalos barátainknak is adjuk munkát, itt egy fából készült megoldás.  Ennyi faanyag biztosan van minden műhelyben.

img_0777ya.jpgTermészetesen akinek sok ideje van, kerestünk neki egy testhez álló feladatot: Kemence készítés papírhajtogatással. Csupán pár száz darabot kell hajtogatni az elemekből:)