Szabadtéri mécsestartó

filagória esti beszélgetésekre is alkalmas, lévén sötét, világítani is kell valamivel. A legjobb erre a teamécses, de mivel fúj a szél védeni is kell valahogyan. Ezt jól meg lehet oldani egy uborkásüveggel. Én egy olyan méretet választottam, amelyben 3 mécses fér el. A mécsesek ~ 3 órán át világítanak, így a gyertyák mai árához képest egy olcsó és hangulatos világító eszközre tehetünk szert. Az alját gipszöntéssel célszerű kiegyenlíteni, és a mécseseket meggyújtva egy hegyes késsel lehet belemanőverezni.

Az üveg ugyan felmelegszik, de jól bírja, és a kezünket is melengethetjük rajta. Ha már égnek a mécsesek, ne mozgassuk az üveget! Ugyanis a mécsesekben lévő massza folyékony lesz és kiömölhet! Mint minden nyílt lángú eszközt ezt se hagyjuk felügyelet nélkül! Az eddigi használat során az üveg sohasem tört el, de az ördög nem alszik, mivel neki van a legjobb éberségi berendezése :)

Az ötletet a teamelegítő adta, ahonnan a mécses a nevét kapta, amiből van nekem egy masszívabb, de arról majd legközelebb.