Üres üveg ötletek

Vásárlásaink során rengeteg üres üvegre teszünk szert. Ezek jó része esetleg nem is betétdíjas. Mivel az üveg a legjobb élelmiszer és fűszertároló, így adva a megoldás, használjuk fel őket. Már korábban készítettem egy kerti fűszertartót, amely igen jól vizsgázott.

Az üvegek mérete a féldecistől a  ~ másfél literesig terjed. Így a fűszerek tárolásától a lisztig, cukorig minden anyagnak tudunk biztonságos és esztétikus tárolóeszközt biztosítani.

A kiválasztott üvegtípusból többet vásárolva akár egy esztétikus készletet is létrehozhatunk. Ha színezni akarjuk, akkor kívülről le is festhetjük üvegfestékkel. Elláthatjuk őket címkékkel, de akár ecsettel rá is festhetjük a szöveget. Néha a leendő tartalom csomagolásából is címkét tudunk készíteni.

Egy pár üvegtípus, amit én is használok tárolásra, természetesen csak a   tartalmuk elfogyasztása után: erőspityu, torma, sűrített paradicsom, lekvár, nescafe(légzáró dugós!) és a Bonduelle család.

 

 


tarto05.JPGA legjobb ötlet is módosulhat, a használatba vétel során derül fény hogy még jó lenne ez is -az is. Nincs siker módosítás nélkül: a doboz végére elkészült a tasakos fűszerek tárolója is. Aki úgy gondolja, tehet egyet a másik végére is.

És mostmár nincs is más feladatunk, mint kézreeső tárolóhelyről gondoskodni, de ez már egy másik mese lesz.